Thursday, December 13, 2012

From the eyes of a BABY and an EXOTic


as MAMA award approaching in just 24 hour ++, the tension arise rapidly.. 
until there is a fan war between BABYz and EXOtics for the Best Rookie Award.. at first i just want to ignores it but after reads almost all the post in Tumblr about both group’s fans, i think it just ridiculous.. 
 how can they say their bias group work harder than the other group..? and how can they said their bias group deserves the award more than the other group..?
as all BAByz know B.A.P made several comebacks in the past 10 months just to make sure that people did not forget them easily.. we as fanz should admire and appreciate their efforts and hard works.. but all the EXOtics also know how much EXO went through before their debut.. how many teasers were out and how many money SM spend for them.. we should consider that too.. 
if we want to say who deserve the award more than who, he have to consider many things.. any group deserve the award, even the other 3 group participating.. 
i love BAP and i also love EXO.. but it crushes me when i went through EXO or BAP tag in Tumblr, there are hundreds of posts saying to vote more for the boys, saying bad things about the group’s fans and many more.. 
recently i read a post in wordpress about BABY and EXOTICS (supposedly) but the writer only write what she didn’t like about what BABYz do.. she commented what BABYz posted in the Internet.. not once she said anything about EXOTICs.. it’s not fair.. she said she’s a BABY and an EXOTics.. but she doesn’t  sound like one in her writing.. 
so to all the BABYZ and EXOTics out there, let us just pray and hope for our fav group..
MAY THE BEST GROUP WINS..!! <3

*i didn’t means to offense anyone…~~ peace~~
*sorry for the late post... heheheh.. i already posted this in my wordpress and decided to post it here too.. (^_^)..
*and eventually none of either group get the rookie award... because MNET trolling all the Babyz and Exotics... LOL... w'o'w 










Thursday, September 20, 2012

Tetiba Teringat Dia


Tetiba aku teringat saat-saat zaman sekolah yg penuh tawa dan tangis.
Mereka yg selalu memberiku senyuman, dia yg pernah membuatku berdebar2, kalian yg ada di sisi ku saat aku jatuh, saat aku hiba, saat aku gembira.

Dia yg pernah merintikkan tangisku,
Dia yg pernah megukir senyumanku,
Dia yg pernah merobek hatiku,
dan dia juga yg pernah mengajarku erti “sayang”.
Tetiba hari ini,
Namanya tersebut bibir ini,
Wajahnya teringat minda ini,
Tingkahnya terukir senyum ini.
Walau sakit pernah di hadiahkan padaku,
Dia pernah juga membungakan hati ini.
Walau rindu sentiasa, tak pernah dia fikirkan aku.
Walau hanya sekali. Ingin aku menatap matanya dan lafaz kata itu.
Tp segan dan malu membeku,selubungi keyakinan diri.
Entah kenapa hari ini, dia lagi yg aku inginkan.
Selepas segalanya, dia masih segar dlam hati, dalam sanubari.
Apa agaknya yg dia lalui ketika ini,
Kurindui dirinya dihadapanku,
Menatap mata itu, menghayati senyuman itu.

harapanku,
dia sentiasa dalam gembira setiap masa,
walau hati ini pernah dilukai,
tapi "sayang" ini ingin memaafkan,


"walau kau tak pernah aku miliki, kau selalu menjadi insan yang pernah membuatku tersenyum tanpa sebab,
membuatku belajar rasa "sayang",
insan yang pernah hadir dlm mimpiku,
dan insan yang berada diatas tahta
"CINTA PERTAMAKU".


Lots of love ~~









Sunday, July 22, 2012

pissed off...!!

ola bloggies....
arini kan same je mcm hari2 yg sebelom ni...
dyorg still ignore aku mcm aku ni x wujud...
and aku lak kadang2 ade gak terase ngan dyorang...
sampai nanges2 gak la...huhuhu...
credit to owner
nak buat camner...
aku ni sape la kan...
kadang2 tu mcm menyampah giler nak dok sini...
nk bla jer jaoh2.. biar kan dyorang.. tinggalkan sini...

sometimes i just want them to just vanishes...
just go away..
never appear i front of me again...
credit to owner
aku just nak hidop sorang tanpa perlu aku fikir pasal orang laen yang x penting dlam hidop aku...
banyak lg bende yang aku nak buat...
slain  saket ati dgn sikap dyorang ni...

Sunday, June 10, 2012

HARI ini...

hari ini,
sekali lagi aku menangis sepi,
tangisan itu hadir tanpa duga,
hanya kerna hati gundah gulana,

hari ini,
aku yakin bahwa diri ini,
telah melukai,
insan2 yang peduli,
pada diri,

hari ini,
aku sendiri tak pasti,
adakah betul tempat berdiri,
meniti,
hari2 ini,
seorang diri,

hari ini,
ombak itu reda,
kerna kasih mereka,
yang sentiasa mencoba,
mengukir senyuman mesra,

hari ini,
aku jadikan titik mula,
untuk melangkah,
mengorak kehidupan indah,
tanpa hati terluka,
dan melukakan...

harapannya,
hari esok akan tiba,
membawa jutaan cinta,
kerna hanya diri ini,
INSAN BIASA...





Sunday, March 25, 2012

I wanna GO too...

salam bloggies....!!

baru2 ni aku terase sgt ngan seseorang yg mmg x rapat ngan aku p0wn tp kal0 dah tiap2 ari dye teng0k muke aku.........................
lantak lah...
aku agak terase ble dye nampak macam xnak aku j0in dye dlm buat pape p0wn walaup0wn bende tu sapatutnyer melibatkan aku.....
contohnyer macam :
k0rang 1 gr0up.... slalu sme2.... s0 ble salah se0rng dlm gr0up tu (seni0r) dah nak grad mesti k0rang nak bt mkn2 ker kuar sme2 ker an...?
ntah nape even aku satu kumpulan dgn dy0rg tp si "seseorang" ni bley lak nak bwak 0rg laen yg xder kne mengena lansung gi n sr0h aku kuar laen hari....
ape seyh.....
aku ase tersisih gler tau x....?
aku tau la k0rang lg rapat ngan senior tu dr aku tp still aku 1 gr0up ngan k0 an...?
nape nak kne bwk org laen...?
dye sr0h aku kuar ari laen kal0 still ngan seni0r tu xpe gak ni x.....
senior tu da xleyh kuar lg lepas ni......
aku bengang gler d0wh.....


maaf la kal0 sesape trase ye...
aku bt0l2 bengang.....
akhirnyer aku ckap "xpela bg jela kwn dye tu pegi.... aku grak ari laen je la...."
sebnarnye aku trase bukan sebab aku nak lepak ngan dye p0wn....
aku nak sgt spent time ngan senior tu sebab dye da nak grad....

aku xpahamla.....
tp even aku ckap aku xkesah sebnarnyer aku kesah sgt...
nape dye xnak aku gi...?
padehal dye leyh pk sendiri k0wt.....

dah la penat aku ckap pasal orang....
even aku still bengang aku tau mesti ade salah yang aku buat yang membuatkan dye xnak aku kuar skali ngan dye.....xpela.....

BUT STILL ..........


ADIOS AMIGOS....!!

Tuesday, February 7, 2012

memoirs of melaka...

hehehehe....0laaaaaaaa blogiiiiiiiieeeeeeeeeesssss......!!!!
what's up yallz....!?
it's been a long time since i last update this blog... hehehehe....
i'm so0 excited about writing again.....huhhuhu....

but in spite of being excited, just recently, i experienced a heart aching situation when i visit melaka....
huhuhuhuhu.....
the initial intentions of g0ing t0 melaka are to sent my friend's lappy for service and spending our free time together...
we supp0se to arrived in the m0rning and leave in the afternoon, but to our h0rr0r,
there are n0t a single bus c0mpany have tw0 tickets back to segamat... and we are dumbfounded....

so in the end, we ended up sleeping overnight at ain's friend's house, ani...
and we get tw0 tickets back to segamat at 3 pm...
it's a relieved....

huhuuuhuh....
so, moral of the st0ry is that.....


"make sure you made pr0per planning bef0re d0ing anything and always, always have a backup plan"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...