Sunday, December 18, 2011

its raining and raining and raining again

ola bloggies....

it feels like forever since i last update this page...
today i decided to write just to share my worried and scared feelings...

its been raining heavily and continuously for several days now..
all the rivers and drains already being filled with water...
i was so scared right now...
i'm afraid that it will flood in this place...

i'm so scared that i will not be able to go back to Serdang for this mid-semester break...
i'm freakin' scared....
my friends said that the road in this place already being closed due to increasing of water level..
covering the road...

i'm so scared... 
i don't want to stay here for the whole mid-semester break..
i really miss my mother..
my brother are going to his new scho0l this 26th Disember... 
i really wanna send him there...
because when he's there he will n0t be able t0 g0 back h0me 0ften like bef0re...
it will be hard t0 see him again after this..

ya Allah...
tolonglah....janganlah kau banjirkan segamat ni ya Allah...
aku ingin bertemu dengan ibu dan adik ku ya Allah...
aku ingin menghabiskan masaku yang sebentar ini bersama mereka ya Allah...
aku redha ketentuan mu ya Allah...
k0 dengarlah d0aku ini ya Allah....

aminn.....




Friday, November 18, 2011

tak nak balek j0h0r..~~!!

assalamualaikum bl0ggies....
t0day is November 18,2011....
t0m0rr0w 19th November 2011 i'll be g0ing back t0 Segamat Joh0r t0 pursue my study f0r my 2nd semester.....
i d0n't kn0w why but i'm feeling that i d0n't want t0 g0 back there..
all i can think ab0ut there is the pain that place will cause me...

I'M SCARED.....!
i've never been this scared bef0re..
f0r me..n0w.. i just want t0 stay h0me...with my nagging m0ther....
with all this nerves-breaking children....
 i just d0esn't want t0 g0 back...

why we have t0 study anyway..?
well that's a very stupid question t0 ask...

next semester i'll be one 0f the "k0mander" in the UiTM Joh0r...
actually that's the reas0n why i'm s0 scared t0 g0 back t0 j0h0r...
i'm scared that i'll n0t be able t0 be a g0od "k0mander"...
i'm scared that i'll n0t be able t0 maintain my study and my c0curiculum activities...
pe0ple said that being a "k0mander" can be very tiring and time c0nsuming....
i'm scared 0f the seniors....
i meant the seni0r "k0mander" 0f J0h0r...
i'm scared that I'LL CHANGE....

i'm scared 0f EVERY THING.......!
i really meant it....


i'm scared the shit out 0f me....
i'm HELL SCARED....

can't s0me0ne....any0ne....give me a s0luti0n....?
any s0luti0n....
well..... i guess its just t0 much t0 ask s0mething that actually D0N'T HAVE any s0luti0ns....

pray f0r me...
pray with me....
let's h0pe f0r the best 0f me....
aminn.....



l0ts 0f l0ve
~ms1611~

Sunday, October 30, 2011

wh0 t0 ch0ose...

0la bl0ggies........
i ran int0 this when walking in faceb0ok.....and
think about it.....




isn't it kinda true...?
hurmmmmmmmm..........
it makes me think a while.....

H0W ABOUT Y0U...!?


with l0ve...
ms_1611


Tuesday, October 25, 2011

still KEEP THE FAITH~

its saddens me...
their v0ices....their dances....
with each 0ther....
n0w 0nly left as mem0ries.....
beautiful yet hurtful mem0ries....

yunh0's best moves...
jaej0ng's shyness...
junsu's overwhelming charisma.....
y0ochun's d0rkiness.....
and
changmin's cuteness.....
its only left as beautiful mem0ries f0r them.....

their beautiful frienship...
their playful j0kes....
their perf0rming 0f arts......
are my new addicti0n....

n0 matter h0w far y0u guys fr0m each 0ther....
i kn0w...
0n day or m0ment....
i can see it again....

all 5 0f y0u...
in 0ne stage.....
singing...
dancing....
fan servicing...
laughing....

f0r us Cassies....
cuz as cassies.....
we STILL AND ALWAYS KEEP THAT FAITH......

with l0ts 0f l0ve
ms_1611



Sunday, October 23, 2011

an ELF,Cassie, and Shawols...?

DBSK/TVXQ
ola BLOGGIEs.......
huhuhuhu.... lame gler x update bl0g ni... hahhaha.....
entry kali ni aku nak cite sket addicti0n terbaru aku...HAHAHAHAAHHAHA.......
skrang ni aku dah jd k-popERS.... (well n0t that i've expected).....
n aku bkan jenis yg ske sume gr0up....
aku skarang an ELF(SuJu),  cassiopeia(DBSK) and  Shawols(SHINee).......

SUPER JUNIOR
hahahahaahahah.....
just LOVE them.... hahahaahah......(laughing n0n-st0p) (^0^)*
SHINee
but aku sedey sket ar c0z time aku jd cassie, dbsk dah p0wn tinggal 2 org jer... (T_T)
and suju, makin lame makin berkurang angg0te... huhuhuhu.....(flo0ding tears)~~
naseb shinee still ber-5...huh..(relief)~~ =_=

btw... aku still CAYANG dy0rg sgt2... hahahahha.....
(listening t0 them at this moment & always will)~~ hahahahah..~~~
* U, Bolero, ring ding d0ng - t0 g0....always by my side....

ok lah... adi0s amigs, chikas.....
l0ve ya always....

with l0ve
~ms1611~



Friday, September 16, 2011

hehehe..ph0t0scape jer..~~

salam bloggers..~~ hehehe.. aku update nih c0z nk bgth yg aku dah mle nk berjinak2 belajar 
edit gamba...hahahah....
apelah.. org laen edit gamba lagi cantek tp aku still kate edited pix aku cantek...hahahah...

ni sume sebahagian drpd ape yg aku dah edit.:: hehahaha..~~~

~~..my new addiction..~~




hehehe..ni aku, ain and nasha yg tetibe terlintas nk jd
THE SHAWLers...
hahahaah....

bru mule2 nk blaja edit gamba..~~hehehe...



my sweet angel with no wings..~~LEETEUK~~









Thursday, August 18, 2011

nak gak.....

olaaaa.....
yay......finally...aku ade gak kesempatan nk bkak bl0g nih...hahahah...
aku da lme gak xbkak bl0g aku tersayg nih..heheh...asyik bce bl0g 0rg jer....aku punyer yg x update2...hehehehe..
arinih dah ari ker 18 kite sume p0se...yay...!! heheheh....
penat la weiiiii....xlarat aku...hehehe...
ok la....aku nk update jer...
nnt2 aku bg detail yer...daaa...
adios chik0s...amig0s...hehehhe...

Friday, August 5, 2011

listening test = status

ola BLoGgErS....!
yay...! listening test t0k BEL120 da tamat... selesai 1 masalah.. n nnt akan ader speaking test...huhuhu...
hopefully aku bt bt0l2 la.. hahaha... xtau la nape semenjak 2 menjak ni aku mcm dah kurang sket skill bercakap dlm bahse english nih.. huhuhu ....
mgkin sebab aku slalu ckap bnyak dlm bm k0wt... hurmmmmmmmmmm....
ntah la.. camner la aku nk bt speaking test nih.. !?

dah tu nnt lak ader lg grammar test... huhuhu... camner la nih.. kal0 speaking aku 0k, grammar aku HANCUS...!
hurmmmm......... masakla aku camnih... hahhaha... tp xper hidup nih mesti semp0i slalu.. es0k ader test IMD101 kat DSP .... hahahah... kerkucil ar sume kat dlm DSP tuh bt cataloging... hahaha.. dah ar DSP tuh SEJ0K   gler...hahahha... trim0my0lah.... ahakz... (>_<)...hahahah..

hehehehe... MGT162 plak akn mengadakan test xlme lg... huhuhu... sy0k gler ar... hahahha...
nak buek camn0r dah tula yg k0 mintak time k0 isi b0rang UPU dlu... hahaha... BT0L X...!?

ok lah... aku nak gi dlu.. ader hal lah yg xbley nak dielakkan.. hahaah... (membas0h baju..kehkehkeh..)
hahahah... d0akan aku berjaye hadapi mggu mid-term ni dgn aman dan penuh kejayaan di kees0kkan harinya... insya-Allah...


aminnnnn..

Tuesday, August 2, 2011

citer2 ramadhan cik1611

salam BLOGGERS..
arinih da ari ketige kite sume b'p0se...perghh...malas gler asenyer nk p0st time2 camni...
tp still aku nk gak p0st...ahakz..(^_^)
p0se..?
bg aku skrg ni ok je la.. x bnyak bende ley bt p0wn time tgh p0se nih...huhuhu..nk ckp bnyk2 cam slalu xley nnt tekak kering...nak gelak kuat2 p0wn xbley gak nnt kurang pahale p0se...huhuhu...redh0kan aj0r lah...hahaha....
da 2 ari p0se aku dpt bkk p0se ngan AIn n NAsya ... sy0k sgt bukak p0se ngan dy0rg... bebudak klas aku ader yg buke kat luar ngan geng2 dye...aku da cukup bersyuk0r dpt mkn jer ngan dy0rg 2 0rg tu (eh,,,skali ngan kak r0omate NAsYa = kak DINA)....

tp td aku agak bengang sket...aku dala p0se naperla ader yg sengaje nk cari kemarahan aku...!? aku xnak ar batal p0se or kurang pahle p0se aku arini.. aku malas nak marah2 0rg tp nape sengaje bt aku marahh...?!
xbley ker skali skale respect 0rg sket..?! aku tau k0 p0wn p0se gak cam aku tp kite 2-2 kne ar pndai nak c0ver kal0 xpuas ati...
masalahnyer an kal0 aku tau ape yang aku da bt smpai k0 mrah sgt, xper tau.. ni, satu mende p0wn aku xtau tetibe aku ase dingin jer... naper...!? sebl0wm ni 0k jer aku ngan k0,,,.,, naper skarang k0 laen ngan aku...!? kal0 k0 marah kat aku c0z aku ader bt salah plezz la bgth aku... aku nk gak tau ape mandenyer yg aku dah bt... aku xnak ilang kwn ar... aku xtau aper masalah k0 tp aku tau aku xnak ilang kwn cam k0.. PLEZZ AR...!
aku mintak maaf sgt2 kal0 aku ader bt salah... aku mgkin bt kesalahan tuh tanpe aku sedar s0 t0l0ng bgth aku apenyer yg aku dah bt 0k..!? hurmmmmm....... kal0 bende ni jd pelan2 aku bley time lg tp ni mendadak giler... ari ahad arituh kite bley glak2 lg nape skarg k0 pndang aku p0wn xnak...!?
seri0usly APER YG AKU DAH BT...!? N APER MASALHNYER SEBNARNYE NIH...!? 

ya Allah...dibulan-Mu yang Mulia ini, aku mem0h0n pada Mu ya Allah.. kau berilah dia jalan untuk menyatakan ape yang terkandung dlam pelusuk sanubarinye ya Allah.. kalau aku yang salah.. berilah aku cara dan jalan Mu untuk menjaga persahabatan ini ya Allah... sesungguhnya aku tidak mahu kehilangan silaturahim yang telah terjalin ini ya Allah.. kau bukakan lah mata ku dan terangkan lah hatinya ya Allah...

.....amin....








Saturday, July 30, 2011

mutiara kata..

aku pernah dengar org kate
"Allah tidak akan beri ape yang kita mahu, tp dye akan kurniakan ape yg kita perlu"

aku pernah membaca
"jgn merungut kerana tiada kasut sebelum melihat org yg tiada kaki"

kawan aku pernah kate
"jgn berlari menuju masa hadapan, tak0t nnt kita terjat0h dan xkesampaian"

aku slalu kate
"kalau kita kate kite cantek, make org akan nmpak kite cantek"

aku ade teori
"kalau nk org pndg kite yakin, leher kene 90 dgree,kalo lebih org nmpak kite somb0ng, kal0 kurang 0rg nmpak kite lemah"

budak klas aku ader kate
"we're provoke but we're not impolite"

slalu aku kate
"pain killer yg terhebat bukan morfin tp endorfin"

jgn x tau
"even batu p0wn kal0 dititiskan air satu hari akan berlubang, inikan pula hati manusia, siramilah ia dgn curahan kasih syg supaya lembut atinyer itu"

aku slalu pikir
‎*Mem0ri kwan~kini jrak mmishkn kita,xda lg hlai twa,xda lg grau snda,yg tggl hnyalah ak,sndrian,sndrian mnmpuh alam rmja yg kjam&sinis,sndrian mnngis & ktawa~

terdetik dlm hati aku
"langit tdk akn slalu cerah,bila tiba hjan,grimis atau lbat,bsah jua bumi dipijak..tp hrpnnya,pelangi akn muncul slps redanya hujan.."

pernah aku nukilkan
 ~menangisku kring tnpa tangisn,airmtaku gugur tnpa sndu,menymbunyi 0mbak kesal dlm hati..~

ketika aku sedang mencintai dia
 ~andai suatu hari,cnta hadir dlm hatimu, Ku akn gmbira untkmu, Meskipun cnta itu bkn milikku..~


nasya kate
"mengalah kita sekarang bukan bermakna kita kalah atau lemah tapi kerna kita tahu yg kekal untuk kita adalah menang"

pernah aku tanye
perlu ke kita suke untuk sayang..? perlu ker kite marah untuk membenci..?

nasya kate lagi
"sayangilah dia sepenuh hati, jgn kita persia dirinya, kerna kehilangan dia megundang 1001 sesal dlm ati"



dah nk p0se...!!

salam BLOGGERS...!
arini sabtu bersamaan 30 julai 2011..lg 1 hari n kitorg sume umat islam akan berp0se..
huhuhuh...bile smpai jer ramadhan aku mesti ase sayu jer...
lagi2 ta0n ni p0se kat kampus..perghh...!1st time x bukak p0se ngan ibu...huhuhu...
tp xper aku slalu doakan ibu sehat2 kat umah tu n slalu makan sedap2..heheheh...tp sian ibu..ibu kene makan sorg2...xder saper ibu nak kej0tkan pagi2 t0k sahur..xder saper nk t0l0ng ibu masak t0k berbuke lg..huhuhuu...
kat sini aku lak xder sape nk kej0tkan aku sahur..xder saper nk panggil aku bukak p0se..xdpt mkan masakn ibu...n yg paling xbest kal0 kne makan sorg2..AKU PALING XSKE MAKAN SORG2...!!

eee.....menyampah la...naperla dye xbt cuti sem time p0se..huhuhu...
aku nk makn ngan ibu...aku nak ibu kej0tkan aku pagi2 t0k bang0n sahur...aku nk gi baazar ramadhan ngan ibu petang2...masak juadah berbuke t0k ibu....
aaaaa.....nak nanges la.....xley nanges...time2 camni gak aku teringat kat arwah at0k n uwan aku...kit0rg makan sahur ramai2 n berbuke ramai2....skrg ni ibu kne mkn sorg2 ngan pakcu...aku xske teng0k ibu mkn sorg2....

nak bt camner nila naseb bdn yg Allah dah tetapkan t0k aku..aku sepat0t yer bersyuk0r yg aku dpt lg bertemu dgn ramadhan ta0n ni..aku harap aku dpt kejar mlm lailatulqadar tah0n ni..aminnn....

xder ape yg aku b0ley bt p0wn skrg ni...paling baik p0wn aku call ibu aku tiap2 bukak p0se..arap2 bulan ramadhan aku yg ja0h dr ibu ni membawe bnyk keberkatan pd aku n seluruh umat muslimin yg berp0se...


~SALAM RAMADHAN SUME~
*SEMOGE KITE SENTIASE DIBERKATI N BULAN P0SE NI MENJADI TIME KITE KUMPUL PAHALE BNYAK2..~



~ms1611~


Friday, July 29, 2011

xLAYAK..!

nape rase nak nanges yer..
naper aku ase camni..!? aku xske ar camni... nape lak aku nk sedey...aku xske dye...!
aku xlayak tok dye..
ingat tu aishah...! ko xLAYAK...!
aku tak tau naper..tp mmg aku tetibe ase sebak...aku xnak ar camni....aku nak sgt nanges skrg ni tp xbley...
keadaan x mengizinkan aku tok menanges skrg ni di sini...
aku xtau sampai ble aku bley tahan rintik tangis ni....
aku..........
ntah la..nape ni...!? aku dah xske dye lg an..? tp nape aku ase camni..?dye hepi skrg ni..nape aku xley heppi tok dyorg,...!?nape....!? 

ya Allah...! kau bantulah aku dlm menghadapi keadaan ini ya Allah...jgn biarkan ati aku tergelincir ya Allah..
aku xnak sesiape terluke termas0k aku sendiri..
jgn biarkan sesiape terluka ya Allah....

amin...


3 is always too many..

salam BLOGGERS...!
why aku ckp "3 is always too many.."?..
sebnanyer aku ckp camtuh dlm konteks bercinte..
(cehh nape semenjak 2 mnjak ni aku slalu cite pasal cinte ek..?)
hehehhe....biase la...(^_^)...

aku slalu tengok movies and dramas yg ader citer pasal cinte 3 segi ni an...slalunyer kwn2 baek..aku xphm lnsung pasal cinte 3 segi sampai la aku sndiri alaminyer..hahahaha...amek ko..! tu la slalu kut0k2 watak2 dlm citer2 tu last2 aku yg kne...hahahaha...

nak buek mcm mane dah naseb bdn..hahaha...
(ni xder kne mengene ngan saper2 ye..hhehehehe..)
so dah memandgkan yg terjadi ni melibatkan kwn baek aku n laki yg aku ske so aku sampai 1 thp xtau nk bt per tau...aku nk bt aper ni..!? tu yg aku slalu ckp lpas aku tau kebenarannyer...
aku bingung sgt2..sbb dyorg kwn aku n seorg yg sgt2 aku syg...so ape pat0t aku bt..?
last2 lepas aku ckp  ngan kwn2 aku yg laen, aku decided t0k redhakan jer hbgn dyorg..aku agak ragu2 time aku lepaskan dyorg coz aku tak0t dyorg xkekal..bkn aku doakan dyorg xkekal just aku xnak dyorg sakiti satu same laen..aku syg dyorg 2 org tu...

so aku slalu amek kesah aper yg dyorg bt..bkn aku nk stalking dyorg ker aper..tp aku nk pastikan dyorg jage cinte tu even dyorg da robek ati aku..berhari2 aku nanges tau..huhuhu..(T_T)....tp xder saper tau..huhuhu...
tp ble pikir2 balik buang mase jer nanges2 nih..

so pader yg penah mengalami cinte 3 segi n terpakse mengalah...
jgn risau citer anda tu bkn ader dlm movie jer..bende mcm tuh mmg blaku dlm dunia nyata...
aku salah seorg yg dah mengalaminyer same mcm anda...hahaha...


ini xkan pernh jd penyelesaian yg munasabah k..ingat ALLAH...
paper p0wn yg penting kite sumer sentiase ade iman dalam diri n slalu jage ati kite...jgn skali2 x ikhlas dlm melakukan sesuatu k..
ikhlaskan hbgn dyorg..doakan dyorg bahagie n minta Allah labuhkan cinte kite yg xkesampaian tuh kepd insan laen yg menyayangi kite kerane Allah...insyallah hidup kita akn aman...AMIN....



................daaaa........
~ms1611~

Thursday, July 28, 2011

CERITERA DIA...

assalamualaikum SEMUA...!!
*ceh baek la pulak*
time skrg 12:31 AM...huhuhuhu..dah tgh mlm rupenyer...hahahha....
n tetibe aku teringat kat si DIE tuh..
huh..! bile teringat an..huhuhu...bengang jer...

die an..aku tak tau la..dalam bnyak2 manusie yg aku kenal or pernah kenal, nape lah die tu yg aku sangkot..!?
huhuhuuh....penat ar camni..mengar0t bt0l..hahahha...
aku dah try lupe kan dye..tp mustahil...!
jgn tanye knape mustahil...
dye an..ade smiles yg boleh bt aku jd kaku,
pandgn mate dye bt kan aku berdebar2..
berdiri jer n aku akan jatuh terduduk..
hurmmmm...sampai  mcm tuh skali...MENGAR0T BT0L...

kwn aku slalu kate...
"daH2 la tu ai**ah..dye tu dah ade yg c0p dlu. ko lpe kan jerla..kalo yg c0p dye tu tau, masak ko nnt.."
n aku slalu jwb...
"ingt seng ker nk lpe kan camtuh jer..? aku dah syg kowt.. kalo sng2 jer bley lpe aku da lame bt..ingt aku nk sgt ker saket ati camni...!?"

so skrg nih..aku tgh cbe tok xslalu ingt kat dyer tuh..aku nk focus pd plJaran..hahahah...
mcm mampu...!
aku xnak ar saket kan ati kwn2 aku...aku nk sume org hepi even aku x...heheheh...
kdg2 aku dah lali disakiti...naper ek..? aku xske slalu sakit ati..
tp dyorg suke sakitkan ati aku...naper la aku slalu cmni...!? hhhhuhuhu.....

xper la..aku tau kawan2 aku slalu tolong aku dlm bt pape..
aku slalu syg kat kwn2 aku walau aper yg blaku..walau dye carik2 ati aku..
n bt kan aku menitiskan air mate..
aku slalu ade kwn2 aku disisi aku..tok sapu air mate aku...
aku syg dye tp aku lg syg diri aku, family aku n kwn2 aku...
so pd si DYE..so long n gudbye..
aku akn rindu kat kau satu hari nnt..tp bt mase skrg..aku arap sgt ati aku di pause jap..
supaye aku boley focus pd kehidupan kampus yg sy0k gler nih..time kat sini aku xnak ar teringt kat ko or ske kat org laen lak..
aku syg ko tp ko bkn milik aku n aku tau ko xkan jd milik aku...


....................................................................................................................................

Wednesday, July 27, 2011

cintaku di sektor A

SALAM BLOGGERS...!
pe kabar sumer yg bace entry ni...huhuhu...

malam ni ader talk kat DSP pasal cinta di kampus.. 
tajuknyer tu sebnanyer yg xbley bla...hahahaha...

"CINTAKU DI SEKTOR A"

hahahhhhaaaaa.....sempoi gler tajok dye...huhuhu...
so memandangkan dpt cop kolej aku, nasha n umi p0wn menapakla gi bertandang ke DSP (dewan seri peria)
lepas makan kat UPTOWN...hahahah...

ingatkan bdk2 sektor C jer yg ader rupe2 nyer ade skali seket bdk2 sektor A yg dtg...hahahah..
sume bdk2 sektor C yg dtg pakai selekeh nk mamp0s...hahahah...
ader yg menyesal pakai selekeh coz dye xtau ader "ABG2" sektor A dtg gak mlm ni..hahahah...
mengarut bt0l...hahahah...

ader 4 panel yg bercakap termas0k abg HAZRIQ..
mereka adalah (cehh mcm mengumumkn pemeng cabutan bertuah jer..hahaha..)
En. Halim, Cik MAWAR, abg hazriq n ader akak tu..ape ntah name dye..farina kowt..

mcm2 ar yg dyorg celoteh kat depan tuh...kebanyakknyer aku dgr tp ader la jgk yg xdpt dgr coz ati kat tmpat laen...(heheheh...kemaner la tuh..)

panel2 sume kate (kecuali cik farina tuh) yg kapel time kat kampus nih xbrape elok..
huhuhu...ble aku pk balik ade btolnyer tp still aku ase b'kapel ni ok jer kalo pndai jage diri...
sume masalah yg dikaitkn dgn kapel ni slalunyer landasanyer pd bdk2 yg kapel tu..
kalo pndai jg diri n CINTA tu..elok la hbgn tuh..
kalo x..tu yg ader citer bdk try bunuh diri, buang bayi..xder iman n xder batas dlm menyayangi seseorg...
sume tuh salah..

aku taula yg aku ni adelah org terakhir yg pat0t bg nasehat pasal kapel ni coz aku sndiri xpenah kapel ngan sape2...
tp tu bkn bermakner aku xpenah merasekan cinta tu camner...
skrg p0wn aku sedg merasekannyer..just yg ni aku xley nk nyatakan...(-_-)...
redha jer...huhuhahaha...
okla..

pade yg sdg bercinte or brkapel time bace entry nih..
aku nk ingatkan...
B'PADE2 LA BLE MENYAYANGI SESEORG...XSEMESTINYE ORG ITU JODOH KTE YG ALLAH DAH TETAPKAN..MANISNYER CINTE ITU ADALAH TIME LEPAS KITE MEMPUNYAI IKATAN YG SAH DGN DYE..MASE TU SEGALE YG KITE LAKUKAN ADALAH PAHALA...PERKAHWINAN ITU ADALAH LOMBONG PAHALA...GUNAKAN SEBAIK-BAIKNYE YER...

oklah..salam.....daaaaaaaaaaaaaa.....
~ms1611~    


Thursday, July 21, 2011

ARKIB TIME...!!

haluu BLOGGERS...!
hurmmm....dari hari khamis lepas yakni pade 14/7/2011
lappy kesyangan aku menghadapi masalah yg membuatkan aku resah n xdpt bt assignment...
ain, aku n daus
but still ari selase bersamaan 19/7/2011
bukti kami ke ARKIB
AKU, AIN, HARRIS and FIRDAUS telah mengadakan lawatan tak rasmi ke ARKIB NEGARA MALAYSIA......
hehehehahhahaahuuuhu....
kat arkib tu aku sempat ar tengok muke kwn2 aku...hahahahah...
muke dyorg buhsan gler...
aku ase aku jer yg excited dpt lepak kat arkib tu punyer library...hehehehe...
tp kitorg had FUN...!!

hehehehehhe.....
lepas tu AIN kate yg dye lapar...hahaha....
okla..kitorg p0wn siapkan keje mane2 yg pat0t n gerak ar balik..
harris yg ske makan..
punyerla pusing2 cari tmpat mkn finally ABG DAUS bwk kitorg gi METROPOINT
and HARRIS gunekan kuase executive dye dan decided t0k mknan PIZZA...hahahah...
time nk makan PIZZA
katenyer "skali-skale nk gak mkan slain nasi..."heheheh..
so ktorg p0wn dgn hati terbuka n per0t yg lapar...ikotkan jerla...hehehe...

hurmm...yg xtahan tu...dok sne mkan jer mau ade 2 jam + borak2 lagi..hehehehe...
lmbt AIN balik umah ari tuh..heheheh...
arap2 dye xkne marah ngan ayah dye..
SORRY AIN...

n mase dlm kete aku n ain da bt something yg someday ktorg akan REGRET..
kitorg gi bgth HARRIS something yg kitorg sndiri xpasti...
sye PELAWAT
napela mulut aku ni CIBAI sgt...!
skrg ni kalau bende tu xbet0l n HARRIS amek tindakan camner...!?
so kepade HARRIS...ko lupekan je tau ape yg kitorg bgth ko time tuh...
kitorg da ckap yg mende tuh skadar spekulasi yg xder asas...
PLEZZZ JUST 4GET ABOUT IT...

by the way..
aku nk cite pasal TRIP ke ARKIB je.. 
yg laen2 tuh...xyah la ye..
okla..
daaaa....

**with love**     
~ms1611~

Sunday, July 17, 2011

GURLZ NITE...!!

hallo BLOGGERS...!
heheheh...
pertame skali nk cakap..
bru2 ni aku dilande hari yg paling aku bley kate s**l dlm idop aku..
mule2 lappy aku kne virus attact n sume assignment yg nk kne anta keesokkan harinyer ade dlm lappy tu..
aku dah ar xder backup..
n pd ari yg same spect aku jat0h n pecah..
perghh...masalah btol ar,,,

tp mlm ari jumaat arituh
aku, ain n nasha mengadakan 1 malam yg ktorg panggil

"gurlz pill0w talk"
memandangkan ramai yg dah balik time tuh..
ktorg gunekan ksempatan tu tok memekak n mengumpat berbincang..hahahah...p0y0s jer..
hahahahahaah...mcm2 yg ktorg borakkan..
hahahah,,,...

pasal budak tuh n pasal future n present.....heheheh...
borak punyer borak
pkol 3.30 bru ktorg tido..kahkahkah,,,
hahahahaha....xpenah camtuh punyer lame aku ckp xbenti...hahaha...
mmg time tuh aku ckap 8 jam xbenti..hahahah....
smpai kering anak tekak aku....


by the way...all its matter is THANKS TO AIN FARZANAH N NASHA FARENA..
korg BEST GLER...hahahahha...
nnt slalu2 la kte "pillow talk" lg...hahahahah..


**with love**

~ms1611~

Wednesday, July 13, 2011

Ya Allah Jauhkanlah Dia...

Bismillahirahmanirrahim...
baru2 ni aku dpt tahu yg ade sorg hamba Allah ni sudah terpesong jauh dari jalan dan landasan-Nya...
aku sangat terkejut saat aku menerima berita tersebut..
benarkah..? atau itu semua hanya mainan kata insan yang sedang di dalam amarah..?
hanya Allah yang mengetahui kebenarannya berita itu..

insan yg bergelar hamba Allah ini hampir hanyut dalam dunia yg dahulunya menjadi makanan harian umat
NABI LUTH..
aku sedar itu adalah kehidupan yang dia pilih untuk dirinya..
aku memang tidak mempunyai hak untuk berkata apa2..
akan tetapi itu tetap adalah salah..
dan sekarang dia sedang melihat dan meminati insan yg bergelar sahabat kepada ku..
walaupun mereka itu jauh dari ku disini..
tetapi mereka adalah sahabatku yg jauh dimata tetapi dekat dlm sanubariku..

dia lelaki..sahabatku itu jua lelaki..
mengapa ada insan yg sengaja ingin mengubah fitrah manusia..?
Adam diciptakan berpasangan dgn Hawa..
lelaki dicipta berpasangan dgn perempuan..
kenapa ingin diubah dan disangkal fitrah itu..?

saban hari aku berdoa dan berharap..
agar segala yg aku dengari dan aku spekulasikan ini adalah tidak benar sama sekali..
aku tidak mahu mana2 sahabatku dilaknati oleh Yang Kuasa..

aku minta pada Yang Maha Memberi dan Mendengar...
supaya dijauhkan sahabatku itu dari terjebak dalam kancah hidup yg dilaknati..
dan pada Hamba Allah yg sudah hampir dgn kelaknatan itu..
aku berdoa dan berusaha agar Allah menerangkan hatinya dengan nur kasih Allah yang Kuasa..

"ya Allah..kau ampunilah dosa kami Ya Allah..kau berilah petunjuk pada dia Ya Allah..kau jauhkanlah dia dari terjatuh jauh dalam jurang kelaknatanMu Ya Allah..sesungguhnya dia adalah sahabat yang tidak mahu aku kehilangan Ya Allah..hanya padaMu aku berserah,memohon dan berdoa Ya Allah..rabbana atina fiddunya hasanah wa fil ar hirotihasanah wakina 'azabannar walhamdulillahirabbil 'alaminnn..."

sama2 lah kita berdoa untuk mereka dan untuk kita sendiri..
agar dijauhkan kita dari terjerumus dalam kancah kelaknatullah..
amin ya rabbal alamin..

*with love*
~ms1611~

Tuesday, July 12, 2011

AaaRGhh...!! BIJAK BTOL AR....!

salam BLOGGERS....!
hey aini aku nk citer sket pasal ade ar bdk tuh an...
aku BENGANG gler arini....!

ade ke patot manusia yg xSKE aku tu..
menSABOTAJ aku...
SENGAL bt0l ar..

kalau nk sgt MAMAT tuh nape smpai nak kne an aku...!?
xpaham betol ar orang2 mcm nih..
suke an nak MENSABOTAJ ORANG NI...
mmg dah jd MAKANAN korang an...!?

Eeeee....GERAMNYERrr aku....!!!
huhuhuhuuhu....
pade yg sed0r diri tuh....EEEeeee....aku geram gler...
jgn sampai aku AIB kan ko..okey...

SALAM....!

Monday, July 11, 2011

VSTONE...!

salam BLOGGERS...!
arini aku tetibe jer ter"tengok" gamba2 bdk2 skola aku time skola2 dlu ar an...hehehhe...
dyorg mmg gempax gler ar...
aku slalu ingat kalo bdk klas sc ni mesti rajin n skema tahap DEWA ar...
tp ble aku jd one of them..
sebnanyer xde ar skema sc bdk2 sc ni..hehehe...

best ar dyorg..care dyorg gurau p0wn laen tau..heheheh....
bru aku tau..
btol ar kate org..
"don't judge a book by its TITLE.."hehehhe....

senior page...

tengok la bju klas kami..heheheh..

bebudak sc tgh giler..hehehe

VSTOne...!!
nshue n zee


aku n wardah
  so thats my classmates n they also my family for  last 2 years..LOVE THEM....
time GRADUATION DAY...!

Sunday, July 10, 2011

PROGRAM WAJIB DIIM...

ni gurlz klas aku yg ntah la  t'lbih heppy kowt..hehehe
olaa n salam pd sume BLOGGERS...!
bru2 ni fakulti IM ade bt program pemantapan akademik pelajar baru (agaknyer ar..hehehe..)
dah kate program wajib an..confirm ar kne gi...terpakse ar pagi2 mendaki BK aka Blok Kayangan tu an.. 
huhuhuh....sabo jela...
nasha farena yg slalu ngan aku xder so aku kne ar menapak sorang2 gi blok  kayangan yang di kayangan tuh...
inila umi nafisah..yg tmankan aku memanjat BK..heheh..
melampau bt0l..xlarat..hehehehe..
haku bkan jer lepak ngan bdk2 klas aku jer...tp aku gak lepak ngan bdk2 klas D..huhuhu..best ar korang..!

mcm2 gak ar yg aku dpt time gi program ni...ceh..majlis ilmu la katekan...hehehehe....
nila sbhgian bdk2 klas D..ca ya la ID..!
nila Nasha..tp dye xder time tu. 
zyra,syu.malini n amira...

aku still ngan AIN xdpt dipisahkan..heheheh..
tp xtau nape aku kdg2 sentap sket ari tu..huhuu..
mgkin sbb ABC (Allah Bagi Cuti) k0wt..huhuu...

tp best ar...yg paling best time slot MOTIVASI ngan cik Illa..
u'r the best ar miss Illa..hehehe...

okla...tu je kowt for now..
see ya'll...
~ms1611~

YOUTUBE ADDICT...

salam BLOGGERS...!
aku sebnarnyer tengah ngantuk thap DEWA ni...(sbb da pkol 1.17 pg)...
tp nape la keje MGT 162 ni mcm xkan siap jer..!?
huhuhuh...
tp an lps aku  analisa balik nape keje2 aku xpenah siap dlm range mase yg aku tetapka adalah kerane.....
aku ske tengok YOUTUBE...

Aaaaaaaaaaaaaaaa....!!
mentang2 bru bayar n broadband ni da laju balik an,,,
huuhuuhuh....
xsnonoh btol aku ni....
org laen bersengkang mate bt MGT la, IMD 102 la, bace CTU ar, bce IMD 103 lg...
aku dgn selambernyer tengok UTUBE smpai lebam bijik mate...

xske ar camni..
xley focus btol ar lpas ade bb sendiri ni (broadband ye bkan blackberry..heheheh..)
aku da try tok kawal addicted aku ni but mcm xjalan jer...
 xtau da nak bt camner..
last2 aku cabut bb ni,,, aku sorokkan kan kat tempat yg aku tau kat ner...heheheh...

at least aku tau ar yg aku xley pakai...
kne wat keje dlu bru on YOUTUBE.....
huhuhuhu....

with love
~ms1611~

Saturday, July 9, 2011

now i kn0w..

assalamualaikum...
hay guyz n gurlz BLOGGERS...

today i realized something..
yesterday i got a chance to talk with my friend FIRDAUS SALLEH...
when i was still in high school (secondary school),
firdaus is the person that i can rely if me or any of our friends  had problems..

i did tell you guyz there's people that doesn't like me right..!?
today my friend AIN told me what is actually things that they don't like about me..
AIN makes me realized that actually i don't have an angelic face..
i don't always look nice in their eyes..

when i'm bored or not in a good mood,
i'll make an annoying face to people around me..
i never kn0w that..
i thought people will always understand me..but i never take a minute to understand them..
i want people to know what i felt but i never wanna know what they felt..
especially about me..

my friend Firdaus said..
that if someone doesn't like you..
you cannot judge him or her before you really kn0w
why they don't like you..
it maybe something to do with their childhood memories..
but here its me..

i just can't believe it..
all this time..they actually annoyed by ME...!?

i'm SORRY to all the people that used to be my friends n those who still be my friends...
i never know that i actually annoys u guyz..
please forgive me..

~with tears and regret~
~i ask for apology~
~to all used to be~
~hurt with me~

.....salam.....


Friday, July 8, 2011

my friends...

salam guys n gurlz BLOGGERS...

rite now i'm looking at my class's picture..JIM1101B...
n listening to BREATH by TAYLOR SWIFT...
n i suddenly remember my friend in SERDANG n them HERE..
there's not much different between them there n them here..

i realized something as look at their faces..
h0w lucky i am coz i g0t them n i can say that they are MY FRIENDs..
all of them have their 0wn SPECIALITIES..
same like my friends in SERDANG...

here i g0t new friends...n here also i meet my long time gone friend..
AIN FARZANAH..N NASHA FARENA...
they are the BEST...
everytime i with them i can be myself again...
myself that i left long time ago..
i can smile n laugh whenever i want...
they will never hurts me..
even i kn0w sometimes i hurts them..
but they really forgiving...

I LOVE BOTH OF YOU....!

to all my friends..just because i don't write y0ur name here doesn't means i don't remember n love you all..
it just..
i don't kn0w..

i always love all my friends..

I;M NOT PERFECT U KNOW..

assalamualaikum BLOGGERS...!
apekah citer yg korang update kali  ni....
tok aku, kali ni aku nk citer sket nostalgia aku time skola2 dlu n skrg..
kalo nak tau,,'
xbnyak beza p0wn waktu kat skola n mase kat sni (uni)..
kat skola dlu aku xfemes..
kat sni p0wn aku xfemes..hehehhee...apela aku ni..

sebnarnye aku nk citer..ingat x entry aku bru2 ni pasal ade bdk xske aku tu..?
dye bkan je xske aku tp dye jgk sgt hipokrit..
same la time aku kat skola dlu..
adela sorang 2 minah ni yang terang2 nampk xske aku..
haish...pelik2..aku ni muke SUCI p0wn ade yg xske..ahakz...
 *p0y0s jer..*
tp bet0l weyh..aku bt0l2 xpaham..
ble aku tanye xbley lak nak jwb nape xske aku..
ke sebnanyer best nk benci2 org ni..?
best yer...?
aku xtau la plak...aku xpenah benci n xske org tanpe sebab..
huhuuhuhu....


tp an aku ckap terang2..kalo xske aku ckp ar dpn2..jgn ar BAD TALKED pasal aku kat blakang..
plez bgth aku pe sebnanye yg aku da bt..
aku nk gak tau so aku bley ubah PERANGAI aku yg org xske sgt tu..
aku sebnanyer xkesah kalo ade yg xske aku tp jgn sampai menyusahkan aku..
jgn bwk mulut longkang tu merate..

PLEASEEE...
jgn ar smpai FITNAH2 aku tau..jgn sampai aku dpt tau..
mase tu jgn harap ar aku nk jd baek agi kay..
aku ni nmpak jer camni..cam baek an..
tp korang bet0l2 xtau aku camner..
even AIN FARZNAH kwn baek aku yg slalu ngan aku ni p0wn xpenah teng0k aku mrh..
s0 jgn jd org pertame yg aku MARAH kay..
aku xske kal0 mulut aku ni kuar mende2 yg xelok..

kay..
pade yg tau diri tu..
aku da maafkan korang..so taubatla ye..
n maaf kan aku gak tau..

I'M NOT PERFECT.....

ok la guys n gurls..
aku nk ch0w dlu..
.......salam.......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...